?

Log in

No account? Create an account
Поддержать блог Максима Мировича: Перевести денежку

Максим Мирович

Кораблю безопаснее в порту, но он создан для океана


Previous Entry Share Flag Next Entry

Запрашаем на каву, выпуск 2.

Kava_avatar

Тут павiнен быў быць пост пра кавярню "Stolle", што месцiцца на праспекце недалека ад "Лiдо" ды ЦУМа, але там здымаць не дазволiлi - i таму я нiчога не стаў замаўляць, а проста пайшоў адтуль. Хай далей сядзяць са сваей "коммерческой тайной", страшэннай офiснай столлю ды меню ў цэлафане (каб не пашкодзiлi, нi-нi).

Таму лепш пагаворым пра "У нескладовае".

"У нескладовае" месцiцца недалека ад "Зерня", пра якое я распавядаў у мiнулым выпуску серыi - пешшу недзе каля пяцi хвiлiн. Гэта таксама самы цэнтр Менска.

unieskladovaje_1





Вось такi прыемны дворык з гаражамi. Калiсьцi даўно ў будынку, што зараз займае "У нескладовае", быў пункт прыему шкляных бутэлек.

unieskladovaje_2




Памяшканне, дзе знаходзiцца непасрэдна кавярня - сярэднiх памераў. Што да мяне - дык такi памер кавярнi здаецца самым утульным - нi занадта цесны, нi агромны.

unieskladovaje_3




Меню можна умоўна падзялiць на дзьве вялiкiя катэгорыi - кава/гарбата i ўсе пад яе (салодкiя дэсерты), другая група - алкаголь (у асноўным вiно) i ўсе да яго. Але ж, канешне, можна камбiнаваць - напрыклад, мне падабаюцца маленькiя саленыя бутэрброды (яўна разлiчаныя на вiно) з меню плюс салодкая кава. Гарачых страў тут няма.

unieskladovaje_4




У кавярнi прыемны iнтэр'ер. Шмат вядомых рэчаў з "Iкеi", але тут яны выглядаюць як частка эксклюзiўнага дызайн-праекту. Шмат белага колеру - добра, галоўнымi у кавярнi пачуваюцца людзi.

unieskladovaje_5


unieskladovaje_6




Персанал кавярнi таксама файны. Менавiта такiм ен i павiнен быць у сучаснай кавярнi - ветлiвы, прыемны i без маразма наконт "коммерческой тайны".

unieskladovaje_7




Але ж пляцоўка "У нескладовае" - гэта не толькi кавярня. У гэтым жа буынку месцiцца i галерэя сучаснага мастацтва,

unieskladovaje_8




Дзе зараз, напрыклад, праходзiла файная выстава рэпарцерскiх здымкаў з усяго света (акурат сення скончылася).

unieskladovaje_9




Яшчэ тут есць добрая кнiгарня (з клевым асартыментам кнiжак па фiласофii ды гiсторыi) i крама дызайнерскiх рэчаў.

unieskladovaje_10


unieskladovaje_11




Карацей - файнае месца.

unieskladovaje_12

________________________


P.S. Пра "Дом Фiшэра" будзе ў наступны раз дакладна.

promo maxim_nm август 1, 2012 15:32
Buy for 500 tokens
Привет! Давайте знакомиться — меня зовут Максим Мирович, я топ-блогер "Живого Журнала":) Уже несколько лет я веду блог maxim_nm на платформе Livejournal, который стал одним из самых популярных и посещаемых блогов рунета. Я пишу о путешествиях, индустриальном…

  • 1
maksim_l December 24th, 2012
Мне там не спадабалася, абслугоўванне вееельмі павооольнае і не навязлівае, у горшым сэнсе. У "Зерне" трэба зайсці, калі быў там апошнім разам, то гэта было яшчэ не "Зерне" :)

maxim_nm December 24th, 2012
Ну ня ведаю, мабыць абслугоўвалi павольна таму што народу было шмат?

maksim_l December 24th, 2012
Не, толькі тры столікі лічачы са мною былі занятыя, ледзь выбіў сабе меню. Потым доўга чакаў ля стойкі, каб у мяне ўзялі заказ і затым 30 хв. чакаў сэндвіч, нават адзін раз нагадаў пра свой заказ. За гэты час можна даехаць дадому, паесці і вярнуцца.

maxim_nm December 24th, 2012
Ну мабыць так, у мяне нешта такое было раз цi два, але ўвогуле хуткасць даволi звычайная там - каля 15 хвiлiнаў на заказ; мяне не вельмi турбуе, бо я там сяджу не менш за гадзiну звычайна - з iнтэрнэтам цi кнiжкай.

loveinexcellent December 24th, 2012
Выглядит достаточно уютно, особенно зимой в теплых, светлых тонах.
А обслуживание - это сам по себе щекотливый вопрос. Где-то оно откровенно похабное по разным критериям, где-то приятное по нескольким критериям, и только в единичных случаях - хорошее и то, зачастую там, где являешься постоянным клиентом. Это ведь человеческий фактор, у которого бывает нежелание работать или плохое настроение, которого как ни стараешься - не скрыть, если постоянно приходиться взаимодействовать с людьми.
Кафетерий - это место, где обычно отдыхают или работают и, обычно, не спешат. У меня больше неприязни вызывают кафетерии с т.н. самообслуживанием, где чашечка американо стоит около 25 тыс (в переводе на белорусские рубли), но чтобы ее получить, нужно выстоять очередь и сделать заказ, а потом еще невесть сколько ждать и выслушивать, пока бармен прокричит что твой заказ готов. Когда в таком кафетерии много людей, выпить кофе становится совсем не отдыхом и гораздо проще морально купить маккофе в пластиковом стаканчике в ближайшем киоске, да еще и сэкономить 22 тыс.

maxim_nm December 24th, 2012
В "У нескладовом" лучше всего сразу подходить к стойке (как правило, там никого нет, или стоят 1-2 человека) и делать заказ, сразу рассчитываясь, и потом просто ожидать за столиком заказа.

Кофе, кстати, весьма и весьма неплохой там, и стоит всего 15.000 (капучино), что дешевле окрестных "Кофебокса" и "Зерна".

loveinexcellent December 24th, 2012
Подойти к стойке и сделать заказ - не проблема, в общем. Как и подождать пока его принесут, в отличие от того, когда его нужно самостоятельно забирать:)
Эх... Вот начитаюсь вашего журнала и поеду покорять кафетерии Минска, так как очень люблю кофе, а при прошлом визите пробовала кофе разве что в библиотеке)

maxim_nm December 25th, 2012
Если только за кофе - то лучше в Вену или во Львов:)

005_kefir December 25th, 2012
В Ереван :), там очень понравился.
А бутылки я там сдавал, жил неподалеку.

maxim_nm December 25th, 2012
:)

loveinexcellent December 25th, 2012
Не только, конечно:) Просто попав в Минск, когда провожатого неожиданно загрузили работой, реально стал вопрос чего делать одной в незнакомом городе и незнакомой стране... зимой.. в лютые морозы февраля.. когда все планы рушатся)))) Особенно с моей неподъемностью и плохой ориентацией на местности) А по вашему журналу можно путеводитель себе составить и даже наметить маршрут заблаговременно, на случай непредвиденных ситуаций)

maxim_nm December 25th, 2012
Минск, по большому счету, довольно скучный город в плане мест такого типа. Но по крайней мере последние пару лет хоть что-то начало меняться, стали появляться современные и, скажем так, несоветские заведения:)

mudraja_ptitsa December 25th, 2012
Как бэ хотелось, что адрес более точно давался ибо я, например, в Минске бываю раз-два в год-два и "где-то в уютных двориках недалеко от Зерне" - не совсем меня сориентировало. :) С другой стороны сам обзор мне очень интересен, потому как именно кафешек в мои нечастые приезды мне и не хватает.


А вообще: С Рождеством, друзья! :)

ingaret December 25th, 2012
Проспект Независимости, 37а - адрес.









mudraja_ptitsa December 25th, 2012
Спасибо большое! И за адрес, и за разъяснение как найти! :)

dies_noctis December 25th, 2012
раён пляцу Перамогі, верхняе выйсьце з мэтро (наперад, калі ехаць з вакзалу), крама "Крышталь" -
заходзім у двор ейнага дому, і там асобны белы будыначак "Ў".
Можна зайсьці з вул. Кісялёва - там вароты на ўезьдзе ў двары, ці з былой Варвашэні з трамвайнымі шляхамі, каля тралейбуснага парку таксама ўваход у той двор.

mudraja_ptitsa December 25th, 2012
Спасибо! теперь уж точно найду. :)

dies_noctis December 25th, 2012
падазраю, белы колер банальна застаўся ад "Малака" :)
Чый дызайн мне падабаўся больш.

maxim_nm December 25th, 2012
Не, стыль такi змянiўся, хаця i падобны на "Малако".

Беларусь, Несвиж

livejournal February 13th, 2013
User martha_sharlay referenced to your post from Беларусь, Несвиж saying: [...] родавым гербам, лiхтарыкамi. Цiкава, але формы замка вельмi нагадваюць пасляваенную забудову Менска [...]

  • 1